Wilt u een paar stijlvolle schoenen laten maken? Een uniek paar dat past bij uw persoonlijke stijl en dat ook nog eens comfortabel zit? Laat mij de gewenste schoenen, en eventueel een bijpassende tas, op maat maken! Heeft u interesse? U kunt vrijblijvend contact opnemen om de mogelijkheden en de prijs te bespreken. Wilt u liever eerst weten hoe het complete proces in zijn werk gaat? Lees dan vooral verder.

 

WERKWIJZE OP MAAT GEMAAKTE SCHOENEN 

1. BLAUWDRUK VAN DE VOET

Geen voet is hetzelfde. Daarom begint elke opdracht met het opmeten van de voeten. Aan de hand van de gemaakte blauwdruk selecteer of bestel ik de juiste leesten en maak ik passchoenen. Nadat u deze heeft gepast worden de passchoenen eventueel aangepast, tot dat deze perfect zitten. Vervolgens begint het ontwerpproces.  

2. ONTWERPPROCES

Elk ontwerp begint met uw wensen en ideeën. Wat voor model heeft u in gedachten, wat is de gewenste hakhoogte, wat voor neus spreekt u aan? Samen bepalen we de kleur en zoeken we leer uit. Vervolgens maak ik vijf schetsen. Zit de juiste schets er tussen? Dan begint het echte werk.  

3. EEN PATROOM EN BINNENZOOL MAKEN

Op basis van de schets maak een patroon en snij, schalm en stik ik het leer. Zowel het voeringsleer als het leer dat aan de buitenkant wordt geplaatst (het overleer). Ook wordt de binnenzool gemaakt met een cambreur voor de juiste ondersteuning.

4. VOERINGSLEER & OVERLEER PLAATSEN

Het voeringleer wordt over de leest gespannen en wordt vastgezet. Tussen de voering en het overleer komt een hielversteviging, neusversteviging en bezetsels. Vervolgens wordt het overleer over de voering gespannen.  

5. TUSSENZOOL & LOOPZOOL PLAATSEN

Het laatste onderdeel is het maken van de zool. Eerst plaatst ik een kurkvulling en dan maak ik de tussenzool en de loopzool. De loopzool wordt geschuurd, geschooid en geverfd voor een perfecte afwerking.  

6. AFWERKING

De schoen wordt tot slot uitgeleest, er wordt een inlegzool geplaatst voor extra comfort en de schoenen wordt uiteraard gepoetst. Uw unieke Erna Schipper staat voor u klaar om opgehaald te worden in de Erna Schipper studio in Emmen of wordt zo snel mogelijk verstuurd naar uw adres!